Gave til 5 åring: 23 lærerike og kule gaver

gaver til barn

gave til 5 åring
Gavekongen er leserstøttet. Kjøper du via våre annonselenker, kan vi motta litt provisjon. Det påvirker ikke prisen for deg altså. Takk!

Å finne den perfekte gaven til en 5-åring, enten det er en gutt eller jente, er som å navigere gjennom et lekeland av muligheter.

Hver dag er en ny opplevelse. En reise inn i en verden full av nysgjerrighet og spenning. Med tanke på dette, har vi satt sammen en liste med gavetips som engasjerer og beriker barnets utvikling på forskjellige områder. Fra kreativitet og læring til fysisk aktivitet, lek og utforskning, har vi nøye valgt ut gaver som vil fascinere og begeistre både gutter og jenter.

Listen inneholder også kule og personlige ting som vil glede både den lille og de rundt. Så enten du leter etter bursdagsgaver, julegaver, eller bare vil overraske en spesiell 5-åring i livet ditt, er du på rett sted. 

Gaver til 5 år gamle gutter og jenter 👦👧

 1. Bo i verdensrommet

  Dra inn i kosmos uten å forlate rommet. Med Vooni Galakse-projektor blir ethvert rom en galakse av blinkende stjerner og skyer. Innebygd Bluetooth-høyttaler lar deg spille musikk og skape en avslappende atmosfære. Perfekt for barn som vil drømme seg bort. Som en bestemor sa, "Ga denne til barnebarnet, og det ble en suksess. Nå bor vi i verdensrommet.”

  Gå til butikk
 2. Hei Albert - En verden av lek og kunnskap

  Appen "Hei Albert" oppmuntrer til læring gjennom lek.

  Best av alt? Appen tilpasser seg barnets tempo og lærestil, og gir dem en morsom og engasjerende plattform for å utforske og lære.

  Kunnskap og ferdigheter de kan dra nytte av gjennom livet. Det er en flott gave det!

  Gå til butikk
 3. Den perfekte kosekameraten

  Zenkuru kroppspute i pandaform! Denne U-formede puten tilbyr støtte, komfort og ro, ideell for de mellom 5-10 år. Enten de vil se på TV, lese eller sove, sørger den buede innsiden for en deilig og stabil hvile. Som en mamma sa: "Sønnen elsker denne og lillesøster ønsker seg også en!" 

  Gå til butikk
 4. Leseløveklubben

  Leseløve er en skreddersydd leseopplevelse for barn, med bøker tilpasset deres alder og interesser. De tilbyr abonnement med bokpakker som vil skape koselige stunder og gi økt ordforråd og leseforståelse. Vinn-vinn. 

  Gå til butikk
 5. PetHoodie Genseren

  Gi kos og komfort med PetHoodie – mer enn bare en genser. Ikke bare holder den deg varm, men med et enkelt brett forvandles den til en bamse! 

  Gå til butikk
 6. Spennende bilrace

  Ha det gøy med venner og dra på en kjøretur med kjente figurer fra Biler-filmen. Bilbanen stimulerer ikke bare fantasien, men utfordrer også øye-hånd-koordinasjon og reaksjonsevnen mens de konkurrerer. En perfekt gave til en 5-åring!


  Gå til butikk
 7. Filmmagi

  Ta med 5-åringen på kino og opplev filmens magi på et stort lerret. Hva med en kinodag med tante eller onkel? 

  Gå til butikk
 8. For den unge Picassoen

  Gi gaven av ubegrenset kreativitet med dette elektroniske tegnebrettet. Det gir barna muligheten til å eksperimentere med forskjellige stiler, samtidig som det er miljøvennlig. Denne gaven vil garantert inspirere den lille kunstneren i timevis.

  Gå til butikk
 9. Dra til drømmeland i en Super Mario-pysjamas

  Gjør leggetiden til en fantasifull opplevelse. Kanskje blir det drømmer om eventyr i Mushroom Kingdom?

  Gå til butikk
 10. Kreative og unike leker

  Grave etter fossiler eller dyrke krystaller? Eller kanskje du vil lage din egen sprettball?

  Her finner du en haug av kreative leker som vekker nysgjerrigheten.

  Gå til butikk
 11. Kule hodetelefoner

  Hva med disse kule hodetelefonene designet for barn? De har begrenset lydnivå for å beskytte hørselen, perfekt for underholdning eller lydbøker. App-basert foreldrekontroll lar deg angi volum og tidsgrenser. Moro, trygt og tilgjengelig i blå og rosa!

  Gå til butikk
 12. Balansetrening i fargerik stil

  Dette fargerike skateboardet er topp for balanse og koordinasjon. Det gir dem muligheten til å utforske utendørs mens de bygger opp motoriske ferdigheter og selvtillit. En perfekt uteleke for en aktiv 5 åring!

  Gå til butikk
 13. Lasergravert termoflaske

  Design en tøff drikkeflaske med barnets navn. Denne drikkeflasken i rustfritt stål holder godt på både varm og kald drikke. Holder både kald og varm drikke, er 100% BPA-fri, og får barna til å drikke mer. En kjempefin bursdags- eller julegave for 5-åringen.

  Gå til butikk
 14. Utforsk dyreriket

  En dag i dyreparken er en fantastisk gave for en 5-åring. Her kan barn lære om dyrearter på en morsom måte. Dette er en flott gave fra foreldre, besteforeldre, tante eller onkel. Skap et minne for livet med 5-åringen, uansett hvem du er. 

  Les mer Se alle familieaktiviteter
 15. Stilsikker caps

  Sjekk ut denne stilig rosa capsen fra Polarn O. Pyret. Beskytter mot solen, og lar barna vise sin stil. Finnes i flere farger for enhver smak.

  Gå til butikk
 16. Fantasi, følelser og eventyr

  Norli tilbyr et variert utvalg av barnebøker. 'Den store boken om følelser' kan være et godt alternativ for en 5-åring. Noen ganger er vi glade, andre ganger er vi triste, akkurat som hovedpersonen, Selma. I denne fine bildeboken følger vi Selma gjennom en hel uke, ser hvordan hun håndterer ulike følelser, og kanskje kan barnet ditt lære litt av Selmas opplevelser også? Og hvem vet, kanskje også du som voksen kan få noen tips.

  Sjekk barnebøker hos Norli
 17. Utendørs moro med kubb

  Gress, sand eller snø. Ønsker du en gave som fremmer utendørs aktivitet og lagånd? Kubb er en familiefavoritt som ikke bare gir fysisk aktivitet, men fremmer samarbeid og forbedrer barns motorikk. Det er en flott måte for barna å tilbringe tid utendørs sammen med venner og familie.

  Gå til butikk
 18. Candy Grabber

  “Fisk” etter godteri og få følelsen av tivoli hjemme med denne godterimaskinen. Super gøy og sannsynligvis den mest underholdende måten å redusere sukkerinntaket på. Husk å kjøpe batterier og noe egnet godteri i samme slengen.

  Gå til butikk
 19. Trygg moro i vannet

  Denne prisbelønte svømmeputen gir barna ekstra trygghet og støtte når de lærer å svømme. Hjelpemiddelet er designet for å gi barnet balanse og stabilitet i vannet, og bidrar til å bygge opp selvtilliten deres. Den kan også brukes av svømmedyktige barn for å perfeksjonere svømmeteknikken.

  Gå til butikk
 20. Til den lille fotballstjernen

  Kan du huske den første gangen du sparket en fotball? Gi 5-åringen en fotball med sitt eget navn på. Leveres ferdig pumpet og klar for action. Som en anmelder sa: “Min nevø ble veldig glad for ballen med navnet sitt på” 

  Gå til butikk
 21. Lek i all slags vær

  Disse buksene er perfekte for utendørslek, uansett vær. De holder barnet tørt og varmt i regnfulle dager og gir dem frihet til å utforske uten begrensninger.

  Så la dem hoppe i sølepytter - din deltagelse er selvsagt valgfri.

  Gå til butikk
 22. “Bamse”-vesten

  Er barnet glad i vann? Gjør oppholdet i og rundt vannet tryggere og mer gøy med denne stilige redningsvesten. 

  Gå til butikk
 23. Beskytt enheter med stil

  Ta en titt på denne kolleksjonen av nettbrett deksler for barn. Med en rekke fargerike og fantasifulle design å velge mellom, kan disse robuste dekslene gi en unik touch til barnets nettbrett, samtidig som de beskytter mot daglig slitasje.

  Gå til butikk