18 års gave: 24 gavetips 18-åringen vil digge i 2024

gavetips

gave til 18 åring
Gavekongen er leserstøttet. Kjøper du via våre annonselenker, kan vi motta litt provisjon. Det påvirker ikke prisen for deg altså. Takk!

Ah, 18-årsdagen! Endelig voksen, og det må feires med en skikkelig 18 års gave. Men med så mange muligheter der ute kan det være vanskelig å finne den perfekte gaven til han eller henne. Derfor har vi satt sammen en liste med varierte og spennende gaver til 18-åringen. Enten du er en venninne, tante, forelder eller besteforelder, vil du finne noe som garantert vil glede den unge voksne. La oss dykke inn i disse gavetipsene som vil få bursdagsbarnet til å hoppe av glede!

 1. En allsidig duffelbag til den eventyrlystne 18-åringen

  Kanskje den mest populære gave i listen. Ikke så rart da mange er reiselysten i denne alderen, og med en skikkelig bag de alltid klare for neste eventyr. helt gull til både trening og helgetur.

  Gå til butikk
 2. Vakre negler hjemme

  Gi 18-åringen en fargeklatt med startsett fra Nailster! Si farvel til dyre neglesalonger og hei til vakre, holdbare negler hjemme. Med alt inkludert, fra UV-lampe til base coat, kan hun enkelt lage flotte gel-negler som varer i opptil 3 uker. Perfekt for en travel 18åring som vil ha stilige negler uten stress.

  Gå til butikk
 3. Oversized Hoodie: Den perfekte 18-års gaven

  Dette blir garantert det nye favorittplagget! Denne supermyke, oversized hoodien er perfekt for chille dager og filmkvelder hjemme.

  Gå til butikk
 4. Bøker som leses igjen og igjen

  Hvis du har en 18-åring i livet ditt som elsker å dykke ned i en god bok, bør du sjekke ut denne. "Omgitt av idioter - hvordan forstå dem det ikke går an å forstå" av Thomas Erikson, en morsom og lærerik bok om å takle folk som bare er litt for rare til å forstå.

  Klikk og hent, eller få de levert rett hjem. Easy peasy!

  Her finner du "Omgitt av idioter"
 5. Leppebalm fra Dior til bestevenninnen

  Som en bestevenninne kjenner du nok hennes personlighet og stil, og du vet hva som vil passe henne. Hos Fredrik og Louisa finner du et bredt utvalg av sminke fra kjente forskjellige merker, som for eksempel den ikoniske Lip Glow leppebalmen fra Dior.

  Utallige anmeldelser sier at denne leppebalmen forsterker leppenes naturlige farge, tilfører glans og gir rikelig med fuktighet. I tillegg kan du velge mellom hele ti forskjellige farger!

  Gå til butikk
 6. Smykke til den smukke

  Du vet hva de sier - diamanter (eller i dette tilfellet, nydelige smykker) er en jentes beste venn. La oss introdusere Gullfunn - det perfekte valget hvis du vil gi noe kjæresten, eller venninnen din.

  Gjør deg klar til å stikke av med tittelen "årets beste gavegiver"!

  Gå til butikk
 7. Pizza på et blunk

  Hva er vel bedre enn å kunne lage fersk og deilig pizza akkurat når du vil? Med en pizzaovn kan 18-åringen enkelt lage sin helt egen pizza, eller slenge inn en frossen grandis. Denne pizzaovnen fra KitchPro steker pizza med sprø bunn på et blunk.

  Gå til butikk
 8. En elegant klokke

  Synes du det er på tide at 18-åringen får litt mer styr på tiden sin nå som han eller hun er blitt voksen? Hva med å gi et armbåndsur i gave? Dette kan være en super gave fra far til sønn. Ikke bare er det kjempepraktisk, men det er også en gave med masse affeksjonsverdi. Hos Ditur finner du et kjempestort utvalg av kule og stilig klokker, som ikke bare hjelper deg å holde styr på tiden, men som også gir antrekket det lille ekstra.

  Gå til butikk
 9. Gaming-utstyr til bror

  Forestill deg at broren din nettopp har rundet 18 år og du gir en gave han aldri kommer til å glemme.

  Her finner du alt som trengs for den ultimate gamingopplevelsen, fra trådløs gamingmus til kontroller og alt i mellom.

  Gå til butikk
 10. Populær og deilig Devold genser

  En Devold genser er mer enn bare en genser - det er en skikkelig klassiker som har bevist sin verdi år etter år. Er du på jakt etter en gave som både ser bra ut og er super praktisk? Da er dette et toppvalg for både henne og han.

  Devold-gensere er laget av den beste ulla og designet for å holde lenge, så denne gaven vil garantert bli satt stor pris på.

  Gå til butikk
 11. Støydempende hodetelefoner

  Leter du etter en gave som både 18-åringen og resten av familien vil elske? Da er støydempende hodetelefoner en kjempefin idé. Bursdagsbarnet slipper å høre stavmikseren surre på kjøkkenet, og foreldrene slipper å høre den bråkete musikken.

  Med Sennheisers trådløse hodetelefoner kan han eller hun kose seg med musikken uten å bli forstyrret av omgivelsene, og hørselen er trygg og god.

  Gå til butikk
 12. En uforglemmelig opplevelse

  Enten det er keramikk kurs, fallskjermhopping, vinsmaking, eller en spa-dag, har Youwish og Truestory alt du trenger for å gi en uforglemmelig opplevelse til den eventyrlystne 18-åringen. Kanskje du som mamma vil gi datteren din en minneverdig (eller nervepirrende) opplevelse dere kan dele sammen?

  Opplevelser hos Truestory Opplevelser hos Youwish
 13. Utstyr til den treningsglade

  Har du en 18-åring i hus som er helt treningshekta? Da må du ta en titt på Gymgrossisten sitt brede utvalg av treningsutstyr. Kult treningstøy har de også!

  Gå til butikk
 14. Personlig drikkeflaske

  Denne er laget av førsteklasses rustfritt stål, så den er ikke bare lekker å se på, men den holder også drikken iskald (eller glovarm, om vi snakker om en tedrikker her). Men vet du hva som er det kuleste? Du kan gi den et personlig preg med et bilde eller tekst.

  Gå til butikk
 15. Massasjepistol

  Er 18-åringen idrettsfrelst? Da er en massasjepistol midt i blinken! Det er som å ha tilgang på en personlig massør som lindrer ømme muskler etter en hard treningsøkt. En skikkelig game changer for alle som er opptatt av sport og trening!

  Gå til butikk
 16. Moteriktige klær til niesen

  Hvis niesen din er kjent for sin gode smak og stil, bør en gave fra Arket passe midt i blinken på 18-årsdagen hennes. Arket er kjent for sine stilrene og minimalistiske klær, som får folk til å se ut som om de har hoppet rett ut av en reklame for en trendy kaffebar i Stockholm. En perfekt gave til en stilsikker niese fra en like stilsikker tante?

  Gå til butikk
 17. Stand-up paddle: Den ultimate sommerfølelsen

  Forestill deg å flyte av gårde på vannet, med solen som varmer ansiktet ditt, og vinden i ryggen. La 18-åringen kjenne på akkurat denne følelsen, med sitt eget SUP-brett. Gi han eller hun muligheten til å padle rundt på fjorden, eller utforske innsjøen. Hos Hydro-force finner du flere typer SUP-brett som lett kan pakkes sammen og tas med overalt!

  Gå til butikk
 18. Et morsomt brettspill

  Brettspill er den beste unnskyldningen for å få venner å familie til å samles. Hos Norli finner du haugevis av morsomme og spennede spill, som f.eks. det strategiske spillet Catan med bygging og handel i en fantasiverden. Bare pass på så ikke konkuranseinstinktet tar over helt da.


  Du finner også spillet Gylne Øyeblikk med 222 oppløftende spørsmål om de gode tingene i livet, som passer perfekt til for eksempel en koselig jentekveld. 

  Se alle brettspill her
 19. Kule solbriller

  Enten 18-åringen drømmer om å suse ned skiløypene, eller gleder seg til sommerfest, vil et par trendy solbriller alltid være et hit.

  Gå til butikk
 20. Hårpleie av høyeste kvalitet

  Hairlust er best-in-class på hårpleie. Det danske merket har eksplodert i popularitet med sitt fokus på veganske, naturlige og effektive hårprodukter.

  Gå til butikk
 21. Hengekøye

  Hva med å gi en hengekøye i 18-årsgave? Så kan dere stikke ut i naturen og slappe av.

  Gå til butikk
 22. Smykkematerialer til den kreative

  Å lage egne smykker er kjempegøy! Hva med å kjøpe perler og smykkeverktøy fra Penstore. Dette er en kjempefin gave fra en venninne eller søster, så kan dere lage smykkene sammen og være kreative. Koselig!

  Gå til butikk
 23. Vakre blomster på døra

  Blomster slår aldri feil, selv til en 18-åring. Interflora leverer blomster (og kanskje en gobit?) rett på døra til bursdagsbarnet, enkelt og greit.

  Gå til butikk
 24. Hudpleie gavesett

  Skum deg inn i såpe og smør deg inn i deilig body butter. The Body Shop sine hudpleiesett gjør huden supermyk.

  Gå til butikk
 25. Kinodate

  Usikker på hva du skal gi til kjæresten i 18 års gave? Film magi og popkorn er alltid en vinner.

  Kjøp kinogavekort

Hvor mye er vanlig å gi i 18 års gave?

Hvor mye du gir i en 18-års gave kommer litt ann på økonomien og relasjonen. Foreldre og søsken kan fort bruke noe mellom 2000-5000 kroner. Tante, onkel og besteforeldre? Kanskje mellom 500-2000 kroner. Og venner, dere kan svinge innom med en gave til rundt 200-500 kroner. Gir du cash? Da er 500-1000 kroner ganske vanlig. Men hey, husk, det er ikke prislappen, men omtanken som teller!

Flere gavetips