Konfirmasjonsgave: 15 tips til gutt og jente

gaver til barn

Konfirmasjonsgave
Gavekongen er leserstøttet. Kjøper du via våre annonselenker, kan vi motta litt provisjon. Det påvirker ikke prisen for deg altså. Takk!

Konfirmasjon er en spesiell dag i livet til en ung person, og en fin anledning til å gi en betydningsfull konfirmasjonsgave. Men, å finne en gave til konfirmanten kan være utfordrende, spesielt hvis du vil gi en personlig og kreativ gave som vil bli husket i lang tid.

Vi har undersøkt og samlet inn ideer fra tidligere konfirmasjonsfeiringer og tips fra andre som har gitt konfirmasjonsgaver. Vi har sett på alt fra klassiske konfirmasjonsgaver, til mer kreative og morsomme gaver som personlige fotobøker og opplevelser.

Resultatet er denne listen med konfirmasjonsgaver for både jenter og gutter. Enten du er fadder, forelder, tante, onkel, besteforeldre eller en venn av konfirmanten, vil du finne en perfekt gave her til den store dagen. Heng med videre og finn din neste konfirmasjonsgave.

 1. En råflott klokke

  En klokke er ikke bare en tidsviser; den er et symbol på reisen inn i voksenlivet. En perfekt konfirmasjonsgave, den følger med dem gjennom livet, og minner om deres spesielle dag.

  Ditur tilbyr et stort utvalg av elegante klokker for alle, inkludert graveringstjenester for det personlige preget

  Sjekk utvalg hos Ditur
 2. Mansjettknapper og slipsnål

  Marker konfirmantens store dag med stil – gi et elegant sett med mansjettknapper og slipsnål. Perfekt for å tilføre et snev av klasse til enhver formell antrekk. En tidløs gave som symboliserer overgangen til voksenlivet med eleganse.

  Gå til forhandler
 3. En morsom opplevelse
  5.0

  "Veldig morsom opplevelse, både for liten og stor. Perfekt gave til ungdom." -Hilde (omtale fra Indoor skydive hos Youwish)

  En opplevelse er en flott gave som gir konfirmanten muligheten til å prøve noe nytt og spennende! Her er noen eksempler:

  • Paintball
  • Spaopplevelse
  • Vindtunell
  • Golfrunde med proff
  • Flysimulator
  Kult! Jeg vil se alle opplevelsene
 4. Hodetelefoner til musikkelskeren

  Hva med å gi konfirmanten hodetelefoner som gave? Det er den perfekte å indirekte si: "Jeg skjønner at du elsker musikken din, men jeg vil ikke høre på den hele tiden". Hodetelefoner er en fantastisk gave for den musikkelskende konfirmanten. Og med Hifiklubbens Argon Audio hodetelefoner kan de nyte musikken i høy kvalitet samtidig som de blokkerer ut all støy fra omgivelsene, inkludert den irriterende broren eller søsteren som alltid prøver å synge med på sangene.

  Gå til butikk
 5. Vakre smykker

  Tenk deg hvor mye konfirmanten vil sette pris på å motta et vakkert halskjede, armbånd, ring eller øredobber som kan brukes til å pynte opp ethvert antrekk. Gullfunn har kanskje det beste utvalget av smykker til både henne og han.

  Sjekk utvalget hos Gullfunn
 6. Gavekort som garantert blir brukt

  Er du litt sent ute og trenger en gave i siste liten? Da har vi løsningen. Gavekort! Barbershop har et solid utvalg av kvalitetsprodukter for menn og Blivakker er Norges største skjønnhetsbutikk. Gavekort fra en av disse er trygge valg. 

  Badet blir fort en tenåringsbase, så hudpleie er nok midt i blinken. Eller barberingsutstyr hvis skjeggstubbene har begynt å vise seg. Og det geniale er at de selv kan velge hva de vil fylle opp skapet med.

  Kjøp gavekort hos Blivakker Kjøp gavekort hos Barbershop
 7. Plakater og bilder fra Supernerds

  Fresh opp soverommet med en kul plakat fra Supernerds. Her finner du plakater og bilder fra populære spill og filmer, og det beste av alt er at mange av dem allerede kommer ferdig innrammet.

  Gå til butikk
 8. Skateboard til den kule konfirmanten

  Cruise rundt på asfalten eller kjenn på adrenalinet i skateparken. Men vær oppmerksom på at det kan føre til noen skrammer og blåmerker, så det er kanskje lurt å ta med beskyttelsesutstyr også. 


  Gå til butikk
 9. Fond i gave

  Når det kommer til konfirmasjonsgaver, så er det én ting som alltid vil bli satt pris på: penger! Men kontanter er ikke akkurat det mest populære valget i 2023. Folk bruker mindre og mindre cash nå om dagen. Så her kommer et tips: hvorfor ikke vurdere å gi et fond som gave?

  Det er en fantastisk mulighet til å lære konfirmanten om investering. Tenk deg, i stedet for å kjøpe Nike-sko, kan de faktisk eie en del av Nike! Eller hvis du vil ha et annet alternativ, kan du øremerke pengene til BSU-sparing.

  For å gjøre gaven ekstra personlig, kan du legge ved et flott kort med noen fine ord og informasjon om hvordan overføringen skal gjennomføres. En konfirmasjonsgave som er både smart og nyttig.


  Les mer om fond i gave
 10. En personlig fotobok fylt med gode minner

  Så, du har en konfirmant i familien, kanskje til og med søsteren eller broren din? Da har vi en flott idé til en personlig gave - en fotobok! Hos Fotoknudsen kan du enkelt samle alle de gode minnene i form av bilder og sette det sammen til en helt unik bok.

  Tenk deg å kunne bla gjennom sidene og se tilbake på alle de fantastiske øyeblikkene dere har delt sammen. Fra morsomme familieturer til spesielle øyeblikk i hverdagen. Det er også plass til noen fine ord og personlige beskjeder. 

  Gå til butikk
 11. Symaskin til den kreative konfirmanten

  Er konfirmanten en kreativ sjel som elsker å bruke hendene? Da kan en symaskin være en perfekt gave! En god symaskin kan vare livet ut, og selv om den kan være litt kostbart, er det definitivt en gave som er verdt det. Tenk på alle de fantastiske prosjektene konfirmanten kan skape med en pålitelig og kraftig symaskin ved sin side.

  Gå til butikk
 12. En god parfyme

  Konfirmanten kan aldri ha for mange parfymer, derfor er dette en perfekt gave å gi! Du kan jo spørre konfirmantens foreldre eller søsken om forslag til dufter, eller velge en du syntes er god selv. Hos Nordicfeel finner du et stort utvalg av parfymer for både jenter og gutter. 

  Gå til butikk
 13. Turutstyr til den turglade konfirmanten

  Hvis konfirmanten er en eventyrlysten sjel som elsker å utforske naturen, så er turutstyr en fantastisk gave! Pluss, det kan gi dem viktige overlevelsesferdigheter i tilfelle zombie-apokalypsen slår til. Outnorth.no har et kjempeutvalg av kvalitetsmerker og bærekraftig turutstyr. Fra superkomfortable liggeunderlag til varme soveposer, og alt i mellom. 

  Kjøp turutstyr hos Outnorth
 14. Polaroid Go polaroidkamera

  Hvis konfirmanten er en ivrig fotograf, så er polaroidkamera en kul gave. Med et polaroidkamera skriver man ut bildene med en gang de er tatt, og det gir konfirmanten en helt unik mulighet til å skape og dele minner på en mer personlig måte. Her finner du en rimelig pris på et polaroidkamera som produserer skarpe og fine bilder.

  Gå til butikk
 15. Brettspill og puslespill

  Unn deg en liten pause fra TikTok med brettspill eller puslespill. Dette er en perfekt bonusgave som både vennegjengen og familien kan være med på og kose seg med.

  Sjekk utvalget av brettspill Sjekk utvalget av puslespill

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave?

Ifølge en undersøkelse fra DNB planlegger foreldre å bruke rundt 11500 kroner på konfirmasjonsgaver og 7700,- fra besteforeldre. Tanter og onkler snitter rundt 1500 og rundt tusenlappen fra andre inviterte. Men hold deg til ditt budsjett. Det er ikke sånn at du må blakke deg for å gi en meningsfull gave. Det viktigste er at gaven viser at du bryr deg om konfirmanten og er takknemlig for å være en del av deres store dag. 

Hva skal jeg gi i konfirmasjonsgave?

Først og fremst, når du velger en konf gave, tenk på konfirmantens interesser. Er han eller hun interessert i sport, musikk, kunst, eller kanskje science fiction? Prøv å finne en gave som vil glede konfirmanten, og som passer til deres personlighet. Utover det er penger og gavekort alltid et trygt valg.

Takk for at du leste, og lykke til med å finne den perfekte konfirmasjonsgaven!

Flere gavetips